Wij verpakken
voor onze dierbaren…
en voor die van u

Elke dag weer realiseren we ons dat ooit één van uw of onze naasten een medicijn, verpakt door Tjoapack, voorgeschreven zal krijgen. Daarom analyseren wij hoe we medicijnen op de meest veilige en efficiënte manier kunnen verpakken.

Samen met u zoeken we naar een optimale verpakoplossing

Ook de beste verpakoplossing moet vallen binnen de kaders van onder andere wetgeving, registratie, logistiek, landspecifieke eisen en budget. Vakspecialist Tjoapack neemt u mee in al deze stappen. We delen graag onze kennis met u.

Verpakken is een
kritische succesfactor
in uw Supply chain

Een goed doordacht verpakproces kan de KPI’s van uw supply chain positief beïnvloeden. Denk aan beperking van voorraadhoogte en werkkapitaal, toename van leverbetrouwbaarheid en beperking van obsolete voorraad. Tjoapack adviseert u graag over deze onderwerpen.

Bij Tjoapack werken ruim 140 mensen, waarvan ongeveer de helft in de productie. We beschikken over drie QP’s en hebben een platte organisatiestructuur; de communicatie lijnen zijn kort. Tjoapack is gevestigd in Etten-Leur, en beschikt onder andere over 7 blisterlijnen, 4 Unit Dose-machines, twee pottenvullijnen, een wallet-lijn en een ampullen-labellijn. Voor handverpakwerkzaamheden zijn er meerdere cabines en voor het drukwerk van labels en blisterbedrukkingen hebben we een eigen printshop. Uiteraard is er meer over Tjoapack te vertellen.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Een geschiedenis
van innovatie

×
 • eerste in Europa die unit doses van een barcode voorziet

  Tot 1989 werd het inline bedrukken van labels met een barcode in Europa niet gedaan. Tjoapack voerde deze verbetering meteen bij zijn oprichting in. Daarmee werd Nederland het eerste land in Europa dat bedside scanning kon toepassen. Achteraf blijkt de barcode de eerste stap op weg naar de gerobotiseerde distributie van geneesmiddelen, een ontwikkeling waar we nu op Europees niveau in de gehele keten mee bezig zijn.

 • introductie van de polypropyleen recycable blister in Nederland

  Doordrukstrips zijn meestal gemaakt van pvc-varianten, gecombineerd met aluminium. Tjoapack vond dat er op zijn minst een milieuvriendelijk alternatief beschikbaar moest zijn voor de farmaceutische markt. In samenwerking met British Petrol ontwikkelden we een PP folie waarmee een doordrukstrip gemaakt kan worden van één soort materiaal. Dat materiaal is bovendien biologisch afbreekbaar en door de hoge barrière blijven de geneesmiddelen beschermd tegen invloeden van buitenaf.

 • patent op het online bedrukken met barcodes van de aluminium rugfolie van blisters

  Tot 1996 was het bedrukken van aluminiumfolie met leesbare barcodes nog onmogelijk. Tjoapack bedrukte nog papieren rugetiketten voor de ziekenhuismarkt. Maar in 1996 vonden we een betaalbare oplossing waarmee - inline - een leesbare barcode rechtstreeks op aluminiumfolie geprint kon worden. Het ei van Columbus bleek een combinatie van de juiste printer, de juiste printkop, de juiste thermo transfer folie, de juiste coating op de aluminiumfolie en de juiste interface tussen printer en machine. Dat we daar in 1997 een patent op kregen, zegt veel over de innovativiteit van Tjoapack.

 • online bedrukken met 2D datamatrix codes van blisters

  Tot 1999 was de eendimensionale barcode de standaard: de ‘streepjescode’ die op consumentenproducten nog vaak gebruikt wordt. Doordat in deze codering maar een beperkt aantal tekens kan worden verwerkt, konden we er minder informatie op kwijt dan we wilden. Bovendien nam de code te veel ruimte in beslag. Dus pasten we een barcode toe die minder ruimte vroeg maar waarop we wel meer informatie kwijt konden. Dat werd de datamatrix-code. Met deze code waren we onze tijd ver vooruit. Pas de laatste paar jaar is er sprake van een bredere toepassing van dit type coderingen, een ontwikkeling waar wij een bijdrage aan hebben kunnen leveren.

 • Deelname aan het EU-onderzoeksproject naar track & trace met datamatrix en RFID van verpakkingen over Europa

  Kan elke patiëntverpakking een unieke barcode krijgen? Dat was kort en bondig geformuleerd het onderwerp van het Bridge-project, dat gedeeltelijk werd gefinancierd door de Europese Unie. De doelstelling van dit onderzoek naar de mogelijkheden van geserialiseerde coderingen van individuele verpakkingen, was tweeledig: enerzijds het voorkomen van nagemaakte producten, anderzijds het bevorderen van de traceerbaarheid van geneesmiddelen tot aan de patiënt. In samenwerking met partners ontwikkelde Tjoapack een proces dat een proof of concept opleverde, waaruit bleek dat het mogelijk is om een patiëntverpakking individueel te massa-serialiseren, en deze informatie te aggregeren in steeds grotere verpakkingen. Van doosje naar bundel, van bundel naar transportverpakking, van transportverpakking naar pallet, van pallet naar de gehele zending. Op palletniveau is RFID vervolgens gekoppeld aan deze ‘stamboom’ van informatie. Onder andere Sandoz en Athlon Pharmaceuticals werkten mee aan deze - succesvolle - pilot.

 • eerste ter wereld die van blister tot pallet codeert met serienummers

  Na de afronding van de pilot van 2007 vond Tjoapack dat er nog één stap in het proces ontbrak. Het massa-serialiseren van elke individuele pocket op de blister. Daarmee kan tot op tabletniveau track & trace worden toegepast en dat heeft als voordelen dat blisters niet meer kunnen worden nagemaakt, en dat ‘reguliere’ patiëntverpakkingen ook geschikt zijn om als Unit Dose toe te passen in ziekenhuizen: een efficiencyslag in het verpakken op patiëntniveau.

Quality assurance

Als een recall uw nachtmerrie is, is het onze droom te zorgen voor uw goede nachtrust

Het bewaken van kwaliteit maakt deel uit van ons DNA

Lang niet alle toedieningsfouten hebben met verpakking of etikettering te maken. Maar verpakken volgens een goed concept is vaak wel een van de oplossingen. Bij ons gaat het om kwaliteitsborging in de meest brede zin. Daarom werken we volgens een scala aan veiligheids- en hygiënevoorschriften, gericht op processen en machines. Ook buiten het productieproces gelden er strenge protocollen. Omdat we er van doordrongen zijn dat al onze processen moeten bijdragen aan de veiligheid van de patiënt.

Onze kwaliteitssystemen zijn gecertificeerd volgens: c-GMP, MOH Taiwan, FDA. Om dit te onderhouden beschikken we over een online kwaliteitssysteem.
Download onze GMP-certificaten/Fabrikantenvergunning

0.3%

Bij toediening van medicijnen worden in 5 tot 10% van de gevallen fouten gemaakt.
0,3% van deze fouten leidt tot de dood. De juiste verpakking kan helpen om deze fouten te voorkomen.

Bron: Dr. Pharm. Enea Martinelli tijdens de 3de annual Pharma Packaging and Labelling Forum Global Conferences, Wenen 11-9-2014

Ons commerciële team

Onze partners

Onze partners hebben net als wij oog voor de mens achter de eindproducten. Ook zij willen nadenken over diens veiligheid, belang en gebruikersgemak. Met hen werken we samen op de gebieden waar hun expertise aansluit bij de onze. Zodat u geen omkijken heeft naar de processtappen voor en na het verpakken.

Ecobliss

Deze partner is gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van buitengewone verpakkingen die in grotere hoeveelheden geproduceerd moeten worden. Denk aan het ontwerp van kit packs, patient compliancy-verpakkingen en buitenmodelverpakkingen.

www.ecobliss.com

De Sinensis groep

Sinensis beschikt over een grote diversiteit aan laboratoria en biedt daarmee het breedste assortiment aan testmogelijkheden in West-Europa. Kortom, Sinensis test elke stof. In samenwerking met hen voeren wij EU-testen van bulk uit, stabiliteitstudies en andere laboratoriumdiensten.

www.sinensislifesciences.com

Vacatures

Customer Service Employee

Do you want to work as a Customer Service Employee who’s in contact with clients and colleagues in the pharmaceutical industry?

lees meer

Teamleader Packaging - Pharma — 3 ploegendienst

Kan jij procesmatig denken en wil je bezig zijn met projecten en efficiencyverbeteringen? En heb jij leidinggevende ervaring in een productieomgeving?

lees meer

Open sollicitatie

Tjoapack is een serieus, maatschappelijk relevant bedrijf. Met onze producten leveren we een bijdrage aan een betere patiëntenzorg. Ben je creatief, flexibel, neem je graag initiatief, stimuleert het je als er veel van je verwacht wordt en kun je toch gestructureerd werken?

Stuur dan een motivatiebrief en cv.

mail ons!
×
Tjoapack documenten

Site masterfile

Bedankt voor het opvragen van onze site masterfile. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Choose language

Tjoapack is a Dutch company with international clients. We would like to communicate in your language when possible. If the current language is not your preferred language, you can change this below.

Change language to: